lördag 20 januari 2018

Read-a-long: Dödssynden av Harper Lee (del 2)


 
Här kommer mitt andra inlägg i Read-a-long:en av Harper Lees Dödssynden.

Jag läser den här utgåvan från Bonnier Pocket som är på 285 sidor. I detta inlägg kommer jag att skriva lite om mina tankar kring kapitel 10-18.


 

Mina kommentarer. Varning för spoilers!
Är jättepositivt överraskad över att boken är så mycket mer lättläst än jag trodde. Självklart är det ju ett lite gammaldags språk som det tar några kapitel att vänja sig vid. Men jag hade ju någon slags fördom om att den här boken skulle vara ganska tung och jobbig att ta sig igenom. Men så är det ju verkligen inte. Sidorna nu under andra delen har bara flugit fram. Hoppas på att tredje delen kommer vara lika bra. Dock tyckte jag inte att det hände så mycket egentligen inledningsvis i den här andra delen, men blev ju bättre mot slutet.

Jag fortsätter att tycka mycket om Scout som karaktär men den karaktär som verkligen tagit mig med storm är Atticus. Det var riktigt spännande att höra den där rättegången. Känns som Atticus har koll och verkligen kan sitt jobb. Tycker han har haft många bra poänger hittills. Nu ska det bli otroligt spännande att se hur det här slutar! Andra delen slutade ju precis då det började bli lite spännande.


Blir faktiskt lite sugen på att plocka upp Harper Lees nya som tydligen ska vara som en fristående fortsättning...
Någon mer som är sugen?

6 kommentarer:

 1. Atticus har blivit en favorit hos mig också! Och jaa, jag vill också läsa den andra boken. Men vill inte läsa vad den handlar om innan jag läst färdigt den här :) Så får googla den sen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hihi! Ska bli spännande att höra vad ni tycker om sista delen sen. Har ju redan läst klart så vill ju bara kommentera kring allt som kommer sen redan nu! Gah!!

   Radera
 2. Jag tyckte också rättegången är himla spännande. Jag ser fram emot att läsa vidare nu! Och kan helt klart vara sugen på att läsa Ställ ut en väktare vid senare tillfälle :)

  SvaraRadera
 3. Jag håller med om Atticus, han verkar en sån genomsnäll och hederlig människa. Vill nu läsa vidare för att få reda på vad som ska hända.
  Länk till mitt inlägg

  https://mittbokintresse.blogspot.se/2018/01/read-long-doddsynden-av-harper-lee-2.html

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...