lördag 6 januari 2018

Recension: Porträttet av dig av Isabel WolffTitel: Porträttet av dig
Författare: Isabel Wolff
Serie: -
Utgivningsår: 2013
Förlag: Bonnier Pocket
Rec-ex: Nej 
Köp: T.ex. på Adlibris

_______________________________________________________________________

Beskrivning från Goodreads:
Mellan sittningarna såg jag hans ansikte för mig så fort mina tankar förirrade sig från vad jag hade för händer. På morgonen vaknande jag med hans bild för ögonen...

Ella Graham är konstnär och försörjer sig på att måla porträtt. Ryktet har spritt sig i London om hennes unika förmåga att fånga själen hos var och en som poserar.
När Ellas lillasyster Chloë beställer ett porträtt av sin nya fästman Nate får hon motvilligt med på att måla det. Han verkar opålitlig, men visar sig vara en helt annan än den Ella först trodde och de kommer snart varandra lite för nära. Samtidigt får hon ett högst oväntat mejl från sin pappa som inte hört av sig på trettio år, vilket rubbar hela hennes värld.
Porträttet av dig är en ömsint och stämningsfull feel-good-roman om de relationer som formar oss till dem vi är, och om vikten av att vara sann mot sig själv.


______________________________________________________________________

Mina kommentarer:
Har läst en bok av Isabel Wolff tidigare som jag verkligen älskade. Men sedan har denna blivit stående ett tag i hyllan. Har varit sugen på den, men den har blivit bortprioriterad. Sedan fick min man vid något tillfälle välja en bok som jag skulle läsa och så föll valet på den. Vilket var tur för då blev den ju äntligen läst!

Jag tyckte att den började lite segt... och det tog några kapitel innan jag riktigt fastnade för karaktärer och handling. Men när väl fastnade, ja då var jag verkligen fast. Det här är en riktigt mysig bok som jag verkligen tyckte om. Inte riktigt lika bra som Vickis vintagebutik som jag ju älskade av samma författare, men det var inte långt ifrån.

|Spoilers|
+ Fy, vad irriterad jag blev på Ellas mamma. Hur kan man ljuga så? Hon ljög ju verkligen så att hon trodde på sina egna lögner till slut. Usch. Och vilken chock det måste ha blivit för Ella och få reda på att det faktiskt var hennes mamma som var älskarinnan och inte tvärtom!

+ Tyckte att slutet var lite väl orimligt och förutsägbart. Blev glad att det blev Ella och Nate till slut, men det kändes ändå ganska orimligt att hennes syster skulle ångra sig under bröllopet... och att alla skulle ha märkt så tydligt att Ella och Nate var kära i varandra. Det tyckte jag kändes alldeles för cheesy och ja, orimligt. Kändes bara inte så himla verklighetstroget. Jag tvivlar på att något liknande skulle hända i verkligheten.
|Slut på spoilers|


Men i övrigt en väldigt fängslande och mysig feel-good. Det blir en stark fyra i betyg. Kan inte ge den en femma eftersom den var lite för seg i början... men jag gillade den ändå väldigt mycket till slut. Om än lite förutsägbar där i slutet.

Slutsats: En riktigt spännande och mysig feel-good! Om än lite förutsägbar.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...