fredag 12 januari 2018

Recension: Saker ingen ser av Anna Ahlund


 

Titel: Saker ingen ser
Författare: Anna Ahlund
Serie: -
Utgivningsår: 2017
Förlag: Rabén & Sjögren
Rec-ex: Nej 
Köp: T.ex. på Adlibris

_______________________________________________________________________

Beskrivning från Goodreads:
”Jag kysser alltid främlingar på nyår”, säger hon och rättar till sin mössa.
”Jag med”, säger han, fast det inte är sant.
Hon harklar sig.
”Vet du att nyårskyssen säger hur resten av året kommer att bli?”

Det händer mycket i korridorerna på Sibylla allmänestetiska läroverk. Där finns Fride som är så kär i Miriam att hen inte kan tänka på annat. Yodit som målar och försöker ta plats i gänget. Johannes som läser Karin Boye och försöker få plats i livet. Aron, vars tvillingsyster Linn fick all talang. Och Linn, som undrar vad hon ska göra med den. Och så är det Sebastian, han som ska kyssa en ny person varje månad. Ett nyårslöfte som trasslar till saker för fler än honom själv.
______________________________________________________________________


Mina kommentarer:

En bok som jag hade höga förhoppningar på då jag ju gillade Anna Ahlunds förra väldigt mycket, så som så många andra.

Jag blev ganska förvirrad till en början då jag har rätt svårt för att tycka om böcker med för många karaktärer att hålla reda på eller för många point of views. Så jag var inte helt såld på boken till en början eftersom jag tyckte att det blev lite för rörigt och spretigt. Jag fastnade inte riktigt, men så hände något mot mitten. Jag började få grepp om karaktärerna och jag började bry mig om dem och då hade jag svårt att lägga boken ifrån mig.

Jag tyckte dock det var mysigt att läsa om karaktärer som går estet på gymnasiet eftersom jag själv gjorde det. Så igenkänningsfaktorn var ganska hög ibland och det tyckte jag var trevligt.

Är det bara jag som inte riktigt är vän med att använda mig av hen ännu? Tyckte det lät väldigt krystat då författaren använder det flitigt i var och varannan mening... men är väl för att jag inte vant mig än.

Karaktärsmässigt vet jag inte riktigt vilken karaktär jag tyckte bäst om, men älskade alla sms mellan Sebastian och Aron så jag får nog säga dem.


Slutsats: Lite spretig till en början men ändå en helt okej bok!


2 kommentarer:

  1. Jag reagerade också på att 'hen' användes så ofta. Eftersom jag inte är van med ordet så blev det väldigt betonat i mitt huvud när jag läste. Vilket störde mig lite men där är väl som du säger för att vi inte är vana att använda drt i vardagen :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skönt att det inte bara var jag. Ja, exakt det blev väldigt betonat och meningarna flöt inte på lika bra tyckte jag. Men jo jag tror det är en vanesak.

      Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...