torsdag 25 januari 2018

Recension: Shadow and bone av Leigh BardugoThe Shadow Fold, a swathe of impenetrable darkness, crawling with monsters that feast on human flesh, is slowly destroying the once-great nation of Ravka.

Alina, a pale, lonely orphan, discovers a unique power that thrusts her into the lavish world of the kingdom's magical elite - the Grisha. Could she be the key to unravelling the dark fabric of the Shadow Fold and setting Ravka free?

The Darkling, a creature of seductive charm and terrifying power, leader of the Grisha. If Alina is to fulfil her destiny, she must discover how to unlock her gift and face up to her dangerous attraction to him.

But what of Mal, Alina's childhood best friend? As Alina contemplates her dazzling new future, why can't she ever quite forget him?

Glorious. Epic. Irresistible. Romance. Perfect for fans of Kristin Cashore and Laini Taylor.

 

Råkade visst radera vad jag skrivit om den här boken tidigare och vad jag gav den för betyg. Detta är ju trots allt tekniskt sett en omläsning. Hade inte skrivit så mycket om den då så är egentligen inte jättemycket att återberätta. Det enda jag skrev var att jag läst boken, men inte fattat någonting av vad jag läst. Tankarna vandrade iväg och jag var mitt i en lässvacka. Därför känner jag nu att Shadow and bone förtjänar bättre. Den förtjänar att bli omläst då jag har fokus och kan koncentrera mig på handlingen ordentligt. Därför bestämde jag mig för att ge den en ny chans och oj oj oj, vad jag är glad att jag gjorde det.

Jag väljer också att skriva en helt ny recension istället för att lägga till mina nya tankar på en gammal recension som jag gjort förut vid tidigare omläsningar. Jag känner bara helt enkelt att den här läsupplevelsen var så totalt olik den förra att den här boken förtjänar en helt ny recension. För det är verkligen som att den blev läst för första gången först nu. Ibland läser man en bok vid fel tidpunkt för att riktigt kunna uppskatta den. Ibland läser man också en bok vid precis RÄTT tidpunkt och det var vad som hände nu! Jag är så jäkla glad att jag läste om Shadow and bone för den är så sjukt bra och spännande och fick mig att känna all the feels.
Tack också till Anna Maja som jag läste den tillsammans med. Vi snappade varandra under läsningens gång och det var bara så sjukt mysigt! Och tack för att du uppmuntrade mig till att ge den här boken en ny chans.

Jag har så otroligt mycket tankar och kommentarer så vi tar dem efter spoilervarningen, okej?


Världen. Jag älskar den. Det tog ett litet tag att komma in i den och alla lite konstiga ord. Men när man väl börjar få klarhet i hur allt hänger ihop och vad allt betyder då kan man bara inte sluta läsa.

Till en början älskade jag The Darkling... för att mot slutet avsky honom. Hade aldrig trott att Baghra var hans mamma. I did not see that coming även om jag undrade ibland varför hon betedde sig så konstigt och var så sjukt otrevlig mot Alina. Jag anade ju också att The Darkling hade något att dölja... den där plötsliga och abrupta kyssen var bara fejk alltså? Ett tag trodde jag verkligen att de skulle bli tillsammans på riktigt.

Älskar Mal och Alina tillsammans. Gud vad jag grät i slutet när hon fick gå till honom en sista gång. Så himla glad att de överlevde båda två och när han sa att han alltid skulle komma efter henne. "Always". Så sjukt fint att jag fick tårar i ögonen. Vill bara att det ska gå bra för dem nu och att de ska få ett lyckligt slut.

Tyckte verkligen om Genya med. Jag hoppas att hon dyker upp i de andra böckerna också. Jag vet inte heller om hon verkligen var vän med Alina, men jag hoppas det och hur cool var inte hennes kraft? Vill också kunna ändra mitt utséende så där och bara bli lite snyggare utan smink. Aspraktiskt ju! Nu kan jag bara hoppas på att hon är på Alinas sida.


Är så sjukt glad att jag läste om den här boken och att ha fått del av den här  världen. Kommer påbörja nästa del på en gång!

Titel:
Shadow and bone
Författare: Leigh Bardugo
Serie: The Grisha #1
Förlag: Indigo
Utgivningsår: 2014
Sidantal: 308
Rec-ex: Nej
Finns hos: Adlibris
| BokusInga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...