söndag 28 januari 2018

Recension: Siege and storm av Leigh Bardugo


The Darkling cupped my cheek with his hand, and when he spoke, his voice was almost tender. 'This is just the beginning,' he whispered.

Alina thought she could run from her past and escape her destiny. She can't.

Mal hoped he'd done enough to protect the girl he loved. He hadn't.

The Darkling, more powerful than before, is hungry for revenge. He needs Alina.

Soon Alina must choose between her country, her power, and the man she loves -- or risk losing everything to the oncoming storm.Åh vad jag är fast i den här världen nu. Sträckläste den här boken under en dag och älskade varje sekund. Läser även denna tillsammans med Anna Maja och vi snappar tankar emellan oss under tiden som vi läser.


Får nog sätta allt här under spoilervarning eftersom det ju är andra delen i en serie.

Gillade inte alls Sturmhond till en början, tyckte han kändes väldigt onödig... men ack så fel jag hade. Har kommit att älskar honom nu!

Blev ganska irriterad på Genya... för att hon gång på gång sviker Alina och väljer The Darkling istället.

Stackars alla magiska väsen... tycker det är så himla sorgligt hur de förföljer och dödar dem.

Vet inte om det bara är jag, men tycker Alina känns så ensam. Skulle vilja att hon fann en riktig vän i allt elände. Hon skulle behöva en tjejkompis att lita på!

Tycker otroligt mycket om dialogerna i den här delen. Älskar de rappa dialogerna mellan Mal och Nikolai.

Tyckte dock det var riktigt tråkigt att läsa om hur Mal och Alina gled ifrån varandra mer och mer... och jag hade det på känn med Zoya. Usch, vad jag inte gillar henne! Blir dock irriterad på hur det alltid ska vara kärlekstrianglar hit och dit. Och hur karaktärer inte pratar med varandra utan agerar på impuls istället för att prata med varandra som vuxna människor. Blä för allt drama kring Alina/Mal/Zoya.

Älskar verkligen Nikolai. Dock förstod jag inte hur han kunde ändra utséende... hur gjorde han det? Men älskar verkligen honom - tänk om Alina kan bli drottning. Jag hoppas nästan det även om jag vill att hon ska vara tillsammans med Mal. Men Nikolai är så charmig! *swoon*

Slutet. Oj, där hände det grejer. Hoppas Nikolai kommer tillbaka och stackars Genya. Även om jag blev irriterad på henne då och då så tyckte jag ändå lite synd om henne där i slutet. Och ånej, Alina förlorade sin kraft!!!

|Slut på spoilers|

Nu ser jag verkligen fram emot att läsa upplösningen i sista boken!


Titel: Siege and storm
Författare: Leigh Bardugo
Serie: The Grisha #2
Förlag: Indigo
Utgivningsår: 2014
Sidantal: 381
Rec-ex: Nej
Finns hos: Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...