måndag 26 februari 2018

Recension: Empire of storms av Sarah J. Maas


The long path to the throne has only just begun for Aelin Galathynius as war looms on the horizon. Loyalties have been broken and bought, friends have been lost and gained, and those who possess magic find themselves at odds with those who don't.

With her heart sworn to the warrior-prince by her side, and her fealty pledged to the people she is determined to save, Aelin will delve into the depths of her power to protect those she loves. But as monsters emerge from the horrors of the past, and dark forces become poised to claim her world, the only chance for salvation will lie in a desperate quest that may mark the end of everything Aelin holds dear.

In this breathtaking fifth installment of the New York Times bestselling Throne of Glass series, Aelin will have to choose what—and who—to sacrifice if she's to keep the world of Erilea from breaking apart.

 
Igår postade jag ju min reaktionsvlogg som jag spelat in under läsningens gång, så gå och kika på den om du vill se mer av mina tankar och reaktioner på det som händer.

Över lag tyckte jag om den här boken, men oj det tog mig nästan två veckor att läsa ut den på grund av tjockleken. Den är ju för sjutton nästan 700 sidor lång. Men är så glad över att den äntligen blivit läst.

Får nog sätta typ alla mina tankar under spoilervarning då det ju är femte delen i en serie.

+ Elide vet inte om att Aelin och Celaena är samma person eller? Skönt när hon till slut fick reda på det tycker jag och det var en fin scen när de pratade om Elides mamma och hur hon räddat Aelin den där gången när hon var liten.

+ Tycker det är lite tråkigt att inte Fleetfoot är med mer. Har verkligen saknat henne i de senaste böckerna.

+ Alltså jag vet verkligen inte vad jag tycker om Dorians och Manons förhållande. Det känns som att Dorian har blivit så himla tråkig. Älskade ju honom i första boken, men efter det har det bara gått utför... han känns numera som en ganska meningslös karaktär.


+ I början gillade jag ju inte alls Manon och Abraxos men nu typ älskar jag dem. Det tycker jag är kul!

+ Alltså fortsätter att älska Lysandra. Men fy vad dåligt jag mådde när hon höll på att dö när hon var ett sjöodjur. Kan inte fatta att de andra lät henne skydda dem och själv riskera livet. Dock är jag definitivt för ett förhållande mellan Aedion och Lysandra. Jag skulle shippa det!

+ Alltså hela boken ville jag att Elide och Lorcan skulle bli tillsammans, men i slutet avskydde jag verkligen Lorcan. Ni som sett min reaktionsvlogg förstår nog vad jag menar. Blev så himla irriterad på honom och nu typ kan han lika gärna försvinna ur handlingen. Jag skulle inte bry mig om han försvann faktiskt.

+ Vilken tur att Aelin inte var gravid. Nej, jag hade verkligen inte velat det - dock var ju sanningen mycket värre. Alltså hur hemskt att hon visste att hon skulle dö och att det var därför hon mått så dåligt. Och att hon typ inte sagt nåt till de andra och hur hon sedan blev piskad. Nej, jag mådde verkligen illa när jag läste det. Och hon och Rowan gifte sig och allt... alltså jag dog lite när jag fick reda på det.

+ Dock förstod jag inte riktigt allt som hände med den där spegeln och Elena och Nehemia. Förklara gärna nån!

+ Jag hoppas VERKLIGEN att det ordnar sig i nästa bok nu och att det blir ett fint avslut på serien! Gillar inte alls hur den här boken slutade med att alla försvann åt varsitt håll.

+ ...Och en sak till, som jag glömde att prata mer om i reaktionsvloggen - alltså hur mycket sex var det i den här? Blev jätteförvånad faktiskt! Har ju inte hänt något alls i de andra böckerna och i den här ska alla plötsligt bli ihop och ha sex. What?


Titel: Empire of storms
Författare: Sarah J. Maas
Serie: Throne of glass #5
Förlag: Bloomsbury
Utgivningsår: 2016
Sidantal: 692
Rec-ex: Nej
Finns hos: Adlibris

4 kommentarer:

 1. Jag kan inte läsa eller lyssna då jag bara är på bok tre, men jag återkommer. :)

  SvaraRadera
 2. Nu när jag läste din recension slogs jag av hur mycket jag glömt från den här boken. Tyckte den var jättebra men det händer ju så mycket! Hoppas minnet kommer tillbaka när jag det är dags att läsa nästa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nu ser jag fram emot nästa bok!

   Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...