tisdag 27 februari 2018

Recension: One of us is lying av Karen M. McManusThe Breakfast Club meets Pretty Little Liars, One of Us Is Lying is the story of what happens when five strangers walk into detention and only four walk out alive. Everyone is a suspect, and everyone has something to hide.
Pay close attention and you might solve this.
On Monday afternoon, five students at Bayview High walk into detention.

Bronwyn, the brain, is Yale-bound and never breaks a rule.
Addy, the beauty, is the picture-perfect homecoming princess.
Nate, the criminal, is already on probation for dealing.
Cooper, the athlete, is the all-star baseball pitcher.

And Simon, the outcast, is the creator of Bayview High's notorious gossip app.
Only, Simon never makes it out of that classroom. Before the end of detention, Simon's dead. And according to investigators, his death wasn't an accident. On Monday, he died. But on Tuesday, he'd planned to post juicy reveals about all four of his high-profile classmates, which makes all four of them suspects in his murder. Or are they the perfect patsies for a killer who's still on the loose?
Everyone has secrets, right? What really matters is how far you would go to protect them."


Jag hade så himla höga förhoppningar på den här boken. Den verkade så himla spännande och var en av de böcker jag verkligen såg fram emot att få plocka upp under 2018. Tyvärr blev jag besviken. Väldigt besviken.


LÄS INTE OM DU INTE LÄST BOKEN. SPOILAR HELA POÄNGEN MED BOKEN.
Det känns som hela titeln och hela storyn är en lögn. Det var ju ingen som ljög. Jag ville ju verkligen att det skulle vara en de misstänkta som hade gjort det. Och istället var det bara ett självmord. Blev så sjukt besviken, kändes bara som ett stort antiklimax där på slutet. Jag såg fram emot att få läsa någon smart uttänkt upplösning men istället satt jag bara där och tänkte: "NEJ. Gud vilket tråkigt slut. Blev det inte mer spännande än så här?" Så Simon var bara en väldigt egoistisk bekräftelsejunkie? Suck!! Lyckades dock inte lista ut slutet på förhand, men blev ändå väldigt besviken.

Och gud vad sjuk i huvudet Jake var som var beredd att få Addy satt i fängelse för att hon hade varit otrogen. SVIN!!!! Fattar väl också att det inte var så kul för honom att få reda på det, men snälla... nån måtta får det ju vara med hur långt man är beredd att gå.

Sedan tyckte jag verkligen inte om hur stereotypiska karaktärerna var. Det fanns liksom inget spännande med dem. Dock tyckte jag ändå att boken var underhållande och lättläst och jag tyckte om konceptet, synd bara att det inte var lite mer spännande.

Det blir en svag trea till One of us is lying. Slutet drar ner betyget rejält då det inte var vad jag hoppats på.Titel: One of us is lying
Författare: Karen M. McManus
Serie: -
Förlag: Delacorte Press
Utgivningsår: 2017
Sidantal: 358
Rec-ex: Nej
Finns hos: Adlibris

2 kommentarer:

  1. Hm, den här ville jag väldigt gärna läsa förut men sedan glömde jag bort den. Men det verkar ju på dig som om jag inte missar något om jag låter den vara :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den var en besvikelse helt klart.

      Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...