onsdag 14 februari 2018

Recension: Queen of shadows av Sarah J. Maas


Everyone Celaena Sardothien loves has been taken from her. But she's at last returned to the empire—for vengeance, to rescue her once-glorious kingdom, and to confront the shadows of her past...

She will fight for her cousin, a warrior prepared to die just to see her again. She will fight for her friend, a young man trapped in an unspeakable prison. And she will fight for her people, enslaved to a brutal king and awaiting their lost queen's triumphant return.

Celaena’s epic journey has captured the hearts and imaginations of millions across the globe. This fourth volume will hold readers rapt as Celaena’s story builds to a passionate, agonizing crescendo that might just shatter her world.Jag är så himla glad att jag äntligen har läst den här boken. Det var ju trots allt mitt största mål inför 2018. Jag är också glad att jag tyckte den här var bättre än den tredje boken, som jag tyckte var ganska seg. Eftersom boken ju är fjärde delen i en serie så tänker jag att jag ska ta er igenom mina kommentarer som jag har antecknat på typ tusen post it-lappar under läsningens gång. Självklart är det typ bara spoilers, så sluta läs här om du inte har läst boken ännu. Här kommer mina post-it kommentarer!

+ Chaol massa nya tjejer? GILLAR INTE. Har ju hittills tyckt att han och Celaena ska hålla ihop.

+ Hade totalt glömt bort det där att Dorian blivit övertagen av en demon... men var ju ganska länge sedan jag läste förra boken. Tyckte otroligt synd om honom i alla fall.

+ Haha, gillade verkligen scenen med Aelin och Lysandra när de pratade om choklad. Kändes verkligen som de bondade där!

+ Gillar Aelin och Aedions relation. Känns nästan som syskon!

+ Rowan är tillbaka!!! Tyckte han var ganska tråkig i förra boken, men börjar gilla honom mer och mer nu. Tyckte det var fint när han kom tillbaka och Aelin blev så lycklig!

+ Förstår fortfarande inte riktigt vilka Manon och Elide är. Tyckte till en början att deras kapitel var rätt tråkiga. Dock började jag gilla dem mer mot slutet av boken.

+ Hihi, Rowan och Aelin pratar om hennes nattlinne... gillar faktiskt de tillsammans nu. Shippar de lite faktiskt.

+ Lysandra är en shapeshifter - YAY! Nu ska hon döda Arobynn!!

+ Aha, så Alides mamma var den som räddade Aelin som liten. Intressant! Så då är ju ändå Alide ganska viktig för handlingen.

+ Alltså Rowan och Aelin har så mycket sexual tension... men det händer ju ingenting!!! Frustrerande!

+ Ånej!! Han satte på henne ringen. SUCK!!!

... men det var bara en fälla. Smart Aelin!

+ Testamentet. Men fattade inte riktigt... trodde ett tag där att Lysandra och Aelin inte längre var vänner. När Aelin körde ut henne. Men det var kanske bara spel för gallerierna eller?


+ Ånej! Nu är Lysandra tillfångatagen!!!!!

+ Vems sida är Manon på? Och nu hjälpte Aelin henne eller? Fattar inte. 


+ Fleetfoot!!! Har saknat henne SÅ mycket! Varför är hon knappt med i den här boken?

+ Asterin! Gillar henne så mycket mer nu efter att ha hört hennes berättelse!

+ Wow - när Aelin förklarade varför hon låtit Manon leva! Det tyckte jag var fint.

+ Lysandra är fri!!!!! <3

+ Äntligen!!! En kyss mellan Aelin och Rowan! Men fattade inte riktigt skulle de inte strida mot kungen tillsammans?

+ Dorian är tillbaka!! Så skönt för honom! Dock fattar jag inte varför de var på väg att ha ihjäl honom så många gånger.

+ Rowan och Aelin! <3 Tyckte det var fint när Lysandra och Aedion såg de tillsammans och Lysandra sa något i stil med "Sån kärlek vill jag också hitta".

+ Awww, Chaol och Dorian!! Så fint när Dorian besökte Chaol. Hoppas verkligen att det ordnar sig för Chaol. Han måste kunna gå igen!!! Hoppas de hittar någon som hjälpa honom. Men förstår inte riktigt om han och Nesryn är ihop. Inget jättefan av dem!

+ Så fint med Lysandra och Aelins vänskap! Hon gav Lysandra ringen! Älskar deras lite mer komiska och fina scener tillsammans.

+ Så fint farväl mellan Aelin och Dorian!

Övriga kommentarer:

Några saker jag tycker är lite konstiga.

Varför skriver man inte ut Celaena med hennes rätta namn på baksidetexten? Hon är ju inte Celaena längre! Hon är Aelin nu!

Bara jag som tycker den här romansen med Rowan kom ganska plötsligt? I den första boken var det Dorian som gällde, sedan Chaol och nu Rowan... jag föredrar ju när en karaktär håller fast vid samma kärleksintresse bokserien igenom istället för att byta i varje bok.

Tycker det var lite tråkigt att de hade ihjäl kungen av Adarlan. Kändes som att det liksom var målet för Aelin... så undrar lite nu vad som ska hända nu när det är avklarat.

Tyckte slutet var lite tråkigt. Hade velat ha lite mer av en cliffhanger.


Hur som helst så var det här en jättebra bok. Helt klart bättre än trean. Dock ingen full pott (på grund av att jag har lite svårt att hålla koll på alla karaktärerna i den här serien ibland) men blir en stark fyra till Queen of shadows.

Hittade även denna roliga video. Blir lite sugen på att spela in en liknande tills dess att jag ska läsa Empire of storms, vilket blir väldigt snart. Vad tror ni om det? 

Titel: Queen of shadows
Författare: Sarah J. Maas
Serie: Throne of glass #4
Förlag: Bloomsbury UK
Utgivningsår: 2015
Sidantal: 648
Rec-ex: Nej
Finns hos: Adlibris

1 kommentar:

  1. Så kul att du läst den och gillar den! Jag har läst tvåan och trean och nu har jag beställt hem den här! Ser verkligen fram emot att läsa den. Det skall bli intressant att se om det är samma stämning nu när jag läser den på originalspråk som det var i översättningen. Den översatta versionen kommer förresten senare i sommar, men jag kunde inte vänta. Jag gillade trean riktigt mycket, så jag undrar hur bra den här kommer att vara då :)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...