söndag 11 mars 2018

Recension: Polarnatt av Frida Skybäck


Spänning, romantik och mörka familjehemligheter i 1800-talets Skåne!

Den efterlängtade andra delen i Frida Skybäcks serie om systrarna Stiernfors är här!
Elisabeth Stiernfors står i tur att gifta sig och sammanförs med den osympatiske friherren von Strauss. När den fattige språkadjunkten Mathias Storm förälskar sig i henne ställs hon inför ett svårt val och den enda hon har att anförtro sig åt är sin kammarflicka Vera. Det leder till en vänskap som växer sig allt starkare – men som också blir allt mer komplicerad. Till sist vet Elisabeth varken ut eller in. Vem är den rätte för henne och vad händer med Vera om hon gifter sig?

Samtidigt kämpar storasyster Cecilia för att få sitt äktenskap med Jacques Rousseau att fungera. Hon vantrivs på den nergångna Apelgården och snart förstår hon att huset bär på en mörk hemlighet. När ett litet barn lämnas vind för våg på gården och Jacques förbjuder Cecilia att hjälpa det tvingas hon ta ett svårt beslut... 

Polarnatt är andra delen i den svit om de tre systrarna Stiernfors som inleddes med romanen Norrsken. Ett gripande drama om kärlek, systerskap och de utmaningar 1800-talets unga kvinnor ställdes inför i sin kamp för frihet och självbestämmande.

 

Var ganska länge sedan jag läste Norrsken, men jag minns att jag verkligen tyckte om den. Vet inte varför jag har väntat så länge med att läsa andra delen i serien. Trots att den ju stått i min bokhylla hur länge som helst. Känns bra att jag äntligen tog tag i den.

Den här andra delen handlar om Cecilias (som första boken handlade om) lillasyster Elisabeth. Jättespännande att få lära känna henne lite bättre. Fick nästan lite Fröken Friman-vibbar (för er som följt den serien). Så det var ju kul. Tyckte om Mathias också, så tyckte nästan lite synd om honom när Elisabeths vänskap med Vera blev mer och mer komplicerad. Till skillnad från Cecilias make, som jag verkligen avskyr. Vilket vidrigt kräk rent utsagt! Stackars människa att behöva leva med ett sådant svin. Tycker fortfarande Cecilias historia är så himla sorglig... men hoppas att hon får skriva böcker nu i alla fall och att det förhoppningsvis ordnar upp sig någorlunda för henne.Ska bli spännande att se när nästa del i den här serien kommer. För det borde ju bli en del till...Titel: Polarnatt
Författare: Frida Skybäck
Serie: Systrarna Stiernfors #2
Förlag: Månpocket
Utgivningsår: 2016
Sidantal: 319
Rec-ex: Nej
Finns hos: Adlibris


1 kommentar:

  1. Jag har totalt missat den här serien men den verkar väldigt intressant! Kul med en svensk serie som utspelar sig här under 1800-talet, annars brukar ju det mest vara England allt sker i.

    Fin och rolig blogg för övrigt! Hittat massa bra tips här! :D

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...