måndag 19 mars 2018

Recension: Six of crows av Leigh Bardugo


Criminal prodigy Kaz Brekker has been offered wealth beyond his wildest dreams. But to claim it, he'll have to pull off a seemingly impossible heist:

Break into the notorious Ice Court
(a military stronghold that has never been breached)

Retrieve a hostage
(who could unleash magical havoc on the world)

Survive long enough to collect his reward
(and spend it)

Kaz needs a crew desperate enough to take on this suicide mission and dangerous enough to get the job done - and he knows exactly who: six of the deadliest outcasts the city has to offer. Together, they just might be unstoppable - if they don't kill each other first.Jag vet inte riktigt var jag ska börja med den här boken. Jag har varit så sjukt pepp på den så himla länge!! Jag läste ju nyligen Grisha-trilogin och ÄLSKADE den. Bästa serien jag läst på länge! Så att få läsa Six of crows, som jag hade hört skulle vara ännu bättre var så sjukt spännande! Jag var taggad till tusen!

Men! Jag blev besviken!! Väldigt besviken. Jag hade liksom förväntat mig att den här serien skulle vara ganska lik Grisha-trilogin. Men det var den ju inte. Inte alls. Det var nog mitt allra största problem. Mitt andra problem var att jag tyckte tempot var alldeles för lågt. Här var det så mycket mer karaktärsdrivet och relationsfokuserat. Det passar inte riktigt mig. Alltså, missförstå mig inte. Jag älskar bra karaktärer och relationer, men det får liksom inte ta över totalt... och det gjorde det tyvärr här. Egentligen tror jag inte att boken var dålig, den passade nog bara inte mig riktigt. Inte min cup of tea helt enkelt. Sedan har vi det här med att läsa ur många personers perspektiv... det är ju heller inte riktigt min grej. Det blir för rörigt och oftast tar det då väldigt lång tid för mig att komma in i boken. (så även här) Jag satt bara och försökte hålla isär karaktärerna i början och kunde inte njuta - utan satt bara och tänkte, vem är det här nu då? Och det förstör. I alla fall för mig, hittade aldrig ett bra flyt i läsningen - utan det blev hackigt och ofokuserat.

Dock så gillade jag karaktärerna till slut... men det tog liksom lite för lång tid... nu kändes det som att för mig tog inte boken fart förrän det bara var sisådär hundra sidor kvar och det räcker inte för mig för att jag ska kunna tycka om en bok sådär jättemycket. Nu var det liksom bara en fjärdedel som jag tyckte var bra. Dock så gillade jag som sagt karaktärerna, speciellt scenerna med Nina och Inej. När de falsksjöng tillsammans till exempel. Det var skoj. Gillade nog deras tid på båten bäst och sedan upplösningen som också var spännande så klart och självklart tyckte jag om att läsa om Kaz också.

Men som ni märker är jag lite kluven till den här boken. Det blir inget toppbetyg, för den var för mig en besvikelse - men samtidigt tyckte jag att den hade sina ljusa stunder ibland då jag faktiskt gillade den. Betyget blir en stark trea. Det är ingen dålig bok - bara kanske inte riktigt min typ.


Titel: Six of crows
Författare: Leigh Bardugo
Serie: Six of crows #1
Förlag: Indigo
Utgivningsår: 2016
Sidantal: 495
Rec-ex: Nej
Finns hos: Adlibris


2 kommentarer:

  1. Jag har börjat på den men så glömde jag bort den och nu ligger den fortfarande oläst i bokhylla. Precis som du kom jag aldrig in i den ordentligt. Jag var dock inte så förtjust i Grisha-trilogin heller. Kanske är det bara författaren och jag som inte har någon gnista. Men jag vill ju så gärna, så kanske gör jag ett nytt försök så småningom.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är tråkigt det där. Jag älskade ju Grisha och blev SÅ besviken på den här. Men om du inte gillade Grisha så kanske den här passar dig bättre.

      Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...