söndag 18 mars 2018

Recension: Sophies historia av Jojo MoyesFrankrike, 1916. Sophie Lefevre driver tillsammans med sin syster familjens hotell i hemstaden medan deras män slåss vid fronten. När den nye tyske kommendanten får syn på Sophies porträtt målat av hennes make Edouard föds en farlig besatthet som kommer att tvinga Sophie till ett ödesdigert beslut.

London, 2006. Sophies porträtt hänger hemma hos Liv Halston. Ett slumpartat möte avslöjar målningens verkliga värde och dess turbulenta historia, och hotar att vända upp och ner på Livs tillvaro.

Sophies historia är berättelsen om två unga kvinnor, åtskilda av ett sekel, som förenas i sin beslutsamhet att slåss för det de älskar mest oberoende av vad det kostar...
 
Jag brukar ju älska Jojo Moyes böcker men tyvärr så är inte den här det bästa jag har läst av henne. Den är helt okej, absolut - men ingen ny favorit.

Jag lyssnade på den som ljudbok inledningsvis och det kanske var dumt, för mina tankar började vandra iväg och jag hade lite svårt att koncentrera mig. Därför blev det lite hoppigt för mig i början då det växlade mellan dåtid och nutid.

Jag tyckte om boken, men det var någonting med den som gjorde att jag inte föll pladask. Tror kanske att det berodde på att jag faktiskt inte tyckte att det var så intressant att läsa om Sophie och första världskriget. Just första världskriget har aldrig intresserat mig så mycket. Därför berörde inte historien mig. Då tyckte jag nog att det var mer intressant att få följa Liv... men det var ändå något som gjorde att den här boken inte blev någon ny favorit. Den var bra, men inte så mycket mer än då. Jag fastnade helt enkelt inte så mycket för karaktärer eller handling. Dock tyckte jag att Jojo Moyes vävde ihop historierna snyggt på slutet och knöt ihop säcken bra och jag är fascinerad över hur olika hennes böcker är!Titel: Sophies historia
Författare: Jojo Moyes
Serie: -
Förlag: Printz Publishing
Utgivningsår: 2014
Sidantal: 438
Rec-ex: Nej
Finns hos: Adlibris


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...