lördag 14 april 2018

Recension: Allt jag önskade av Lucy DillonHärlig Dillon-roman att mysa med i soffan

Med succétitlar som Ensamma hjärtan och hemlösa hundar, Hundra omistliga ting och När livet börjar om kommer Lucy Dillon nu med en ny efterlängtad roman.

Caitlins liv är en enda röra. Hon är gift med en man som alla gillar, men äktenskapet knakar i fogarna och hennes självkänsla är i botten. Den enda lösningen verkar vara att separera. Men när pappa flyttar hemifrån slutar deras fyraåriga dotter Nancy att prata. Hon, deras lilla solstråle, som alltid brukade prata oavbrutet är helt förändrad.

Nancys faster, Eva, har nyligen blivit änka. Nu tvingas hon gå vidare utan sin man – och utan att ha förverkligat drömmarna som hon givit upp för hans skull. Hon känner sig ensam, men hennes två livliga mopsar är en tröst i sorgen.

När Eva går med på att låta Nancy komma och bo hemma hos henne ett par gånger i månaden förändras tillvaron för alla inblandade. Både Caitlin och Eva ser plötsligt sina äktenskap i ett nytt ljus – och de upptäcker vad de själva egentligen innerst inne vill.

En härligt hoppingivande och hjärtevärmande bok om förlorade drömmar och nya möjligheter.En Dillon-bok som stått oläst länge i hyllan, nu var det dags att ta tag i den. Jag brukar ju älska hennes böcker. Dock tyckte inte jag att det här var hennes bästa. Har tyckt mycket mer om hennes tidigare böcker. Här var det något som gjorde att jag inte föll pladask. Hennes första böcker var mycket mysigare på något sätt och jag har gillat karaktärerna och hundarna mycket mer i dem.

Blev väldigt irriterad på Caitlins man (Evas bror) till en början när han bara tvingade sig på sin syster med sina barn och att de skulle bo hos henne. Inte så himla kul att bara bli beordrad att ta emot sina brorsbarn på det sättet tycker jag. Så det satt jag irriterade mig på jättemycket i början. Tyckte det var så himla oschysst.

Sedan fick också boken och Eva mig att fundera extra mycket på det här med att skaffa barn. Tyckte det var intressant att läsa om Eva och hennes val att inte skaffa barn och ha hundar istället. Vilket länge har varit mitt eget beslut också. Så tyckte därför hon var en intressant karaktär att följa.

Sedan var det så klart intressant att läsa om Nancy också och spännande att få läsa upplösningen till slut.

Över lag en helt okej bok, dock inte Dillons bästa. Blir en svag fyra i betyg.


Titel: Allt jag önskade
Författare: Lucy Dillon
Serie: -
Förlag: Bokförlaget Forum
Utgivningsår: 2017
Sidantal: 439
Rec-ex: Nej
Finns hos: Adlibris


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...