lördag 28 april 2018

Recension: Fredrik 2.0 av Fredrik Eklund


Fredrik Eklund, den framgångsrike fastighetsmäklaren i New York, tappade plötsligt fotfästet i tillvaron. Han hade förlorat kontakten med sin svenska bakgrund och i reflektionerna över barndomen och relationen till sin familj började han hitta svar. Nu berättar han öppenhjärtigt om sitt sammanbrott, vägen tillbaka och resan till att äntligen bli pappa.

Fredrik Eklund föddes 1977 och växte upp i Akalla utanför Stockholm. Han kom till New York 2002 utan pengar, jobb och bostad.

Genom sitt driv och sin framåtanda lyckades han - efter en kurs i fastighetsmäkleri - bli en toppsäljare under de första åren som mäklare. Han har varit nummer ett bland 65 000 mäklare i New York fyra år i rad. Han har medverkat i TV-programmet Million Dollar Listing New York (med två Emmynomineringar).

År 2009 grundade han sitt eget företag i fastighetsmäklarbranschen, Eklund Stockholm New York AB, med kontor i Stockholm och Göteborg. Sedan 2013 är han gift med konstnären Derek Kaplan.

Fredrik Eklund gav 2015 ut Sälj! - konsten att sälja vad som helst till vem som helst (Ekerlids) som har blivit en internationell succé, och bland annat varit bestseller i New York Times. I Sverige har boken sålt i 100 000 exemplar.

Jag läste ju Fredrik Eklunds första bok Sälj! och föll pladask och därför kunde jag ju inte låta bli att även läsa den här. Gillade den och det var intressant att lära sig mer om Fredrik och hans familj. Jag hade verkligen inte fattat att Sigge Eklund är hans bror. De verkar bara så himla olika. Men intressant att läsa om de som bröder faktiskt.

Alltså hur mycket grät jag när jag läste om Mousey... jag klarar bara inte av att läsa om hur någons hund blir sjuk... fixar inte det. Det är typ det värsta jag vet att läsa om. Har varit rädd för att skaffa hund så himla länge själv just av den enkla anledningen, att man vet att de inte lever för alltid. Jag önskar att min hund var odödlig! Jag önskar verkligen det.

Härligt att veta så här i efterhand att Fredrik och Derek nu äntligen har blivit föräldrar. Så himla glad för deras skull!


Titel: Fredrik 2.0
Författare: Fredrik Eklund
Serie: -
Förlag: Ekerlids förlag AB
Utgivningsår: 2017
Sidantal: 213
Rec-ex: Nej
Finns hos: Adlibris


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...