måndag 2 april 2018

Recension: Världen utan dig av Jill Santopolo

 

Drabbande kärleksroman som utspelar sig i NY!

Lucy och Gabe blir hejdlöst förälskade när de möts för första gången, den 11 september 2001. Efter terrorattacken bestämmer de sig båda för att inte kasta bort sina liv. Det som följer är en resa som för dem samman och sliter dem isär om och om igen under åren. När Gabe blir fotograf i Mellanöstern gör Lucy karriär, bildar familj och skapar sig ett liv i New York. Världen utan dig är en roman om kärlek, drömmar, begär, svartsjuka, svek och försoning. Om vad vi är villiga att offra för kärlek och om hur långt vi kan gå för att följa våra drömmar.


Fick denna bok av min man i nyårspresent efter att jag hade hört mycket gott om den. Att den jämfördes med Livet efter dig som ju ändå är en av mina favoritböcker. Och visst har den likheter med ovan nämnda bok, dock skulle nästan jag säga att jag tycker att den påminner mer om En dag av David Nicholls.

Man får följa Lucy och Gabe under flertalet år allt genom Lucys berättarröst. Man får först lära känna de genom deras förstamöte den 11 september och därefter får man följa dem genom livet. Hur de byter jobb, gifter sig, bildar familj och lever sitt liv på varsitt håll.Till en början hade jag lite svårt att komma in i boken, men det tog bara ca 40 sidor sedan var jag fast och ville bara läsa vidare för att se hur det skulle sluta. Boken är ganska kort och extremt lättläst när man väl har kommit in i handlingen. Perfekt för mig i min stundande lässvacka.

Hade på känn att det skulle bli lite sorgligt där i slutet och jag fick rätt. Dock var jag inte riktigt beredd på att det skulle sluta just på det här sättet... jag brukar vara ganska blödig när jag läser sorgliga böcker, men här grät jag inte... dock satt jag med en klump i halsen när boken var slut. Jag hade verkligen hoppats på ett bättre öde för våra karaktärer.

Men kort och gott en bra bok med mycket känslor som jag varmt rekommenderar.


Titel: Världen utan dig
Författare: Jill Santopolo
Serie: -
Förlag: Albert Bonniers Förlag 
Utgivningsår: 2017
Sidantal: 315
Rec-ex: Nej
Finns hos: Adlibris1 kommentar:

  1. Har precis köpt den och hoppas på att jag kan läsa den snart! :)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...