söndag 18 november 2018

Recension: Strandcaféet av Lucy DiamondEvie Flynn har alltid varit familjens svarta får. Medan hennes äldre systrar växte upp tidigt har Evie försökt slå igenom som sångerska, skådespelare och till och med fotograf. Men inget har lyckats och hon känner hur livet passerar medan hon vikarierar på kontor och lever ett lite för stillsamt liv med sin tråkiga, pensionssparande pojkvän. När Evies älskade moster Jo dör i en bilolycka, ärver Evie hennes strandcafé i Cornwall. Fast besluten att lyckas med något för första gången i sitt liv bestämmer sig Evie för att flytta dit, driva caféet och börja om från början. Men att börja om är inte alltid lätt varken när det kommer till jobb eller kärlek...

Lucy Diamond (pseudonym för Sue Mongredien) är en av Englands mest populära feelgoodförfattare. Strandcaféet är den första delen i hennes serie om Evies liv i Cornwall med romanser, familj och vänskap.

 
Blev riktigt sugen på att läsa den här boken då omslaget påminner mig om Västkusten och badstugorna som ligger nere vid stranden där. Hur som helst så hade jag ganska höga förväntningar på den här boken. Hade inte hört talas om författaren innan, men har förstått nu att hon är en typisk feel-good författare, vilket jag tycker bådar gott.

Jag tyckte om den här jättemycket, den var mysig och jag tyckte om karaktärerna i den. Kunde irritera mig lite grann på Evie ibland då jag tyckte att hon nästan var lite för blåögd och "dum-snäll" ibland då hon tog sig an och hjälpa folk hon inte kände utan att vilja ha något i gengäld. Men ändå riktigt mysigt att läsa hur hon får fart på det lilla caféet till slut och alla människor och nya vänner hon träffar. Gillade också hennes kompis, Amber.
Glad att det slutade lyckligt också och skönt att det löste sig för henne och kocken Ed.

Superglad att jag hittat en ny favoritförfattare, nu vill jag läsa allt av Lucy Diamond och jag rekommenderar henne varmt till alla er som tycker om Marita Conlon-McKenna och och Lucy Dillon. Det här är en bok i exakt samma stil. Betyget blir en en solklar femma.


Titel: Strandcaféet
Författare: Lucy Diamond
Serie: -
Förlag: Printz Publishing
Utgivningsår: 2018
Antal sidor: 337
Rec-ex: Nej
Finns hos: Adlibris


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...