söndag 10 februari 2019

Recension: Caraval av Stephanie Garber
Remember, it’s only a game…

Scarlett Dragna has never left the tiny island where she and her sister, Tella, live with their powerful, and cruel, father. Now Scarlett’s father has arranged a marriage for her, and Scarlett thinks her dreams of seeing Caraval—the faraway, once-a-year performance where the audience participates in the show—are over.

But this year, Scarlett’s long-dreamt-of invitation finally arrives. With the help of a mysterious sailor, Tella whisks Scarlett away to the show. Only, as soon as they arrive, Tella is kidnapped by Caraval’s mastermind organizer, Legend. It turns out that this season’s Caraval revolves around Tella, and whoever finds her first is the winner.

Scarlett has been told that everything that happens during Caraval is only an elaborate performance. Nevertheless she becomes enmeshed in a game of love, heartbreak, and magic. And whether Caraval is real or not, Scarlett must find Tella before the five nights of the game are over or a dangerous domino effect of consequences will be set off, and her beloved sister will disappear forever.

Welcome, welcome to Caraval…beware of getting swept too far away.

Alltså den här boken!! Tyckte sååå mycket om den. Jag är väldigt glad att det gick snabbt att komma in i den också, var precis den typ av bok jag behövde just nu. Gillar böcker som börjar med brev - det gör det på något sätt lättare att ryckas med i handlingen på en gång. Det värsta jag vet är ju böcker som är sega i början. Det var inte den här och det är jag tacksam för.

Jag tyckte om boken på en gång, dock gjorde mig början av boken lite förvirrad över familjens relation. Pappan är ju ett svin, verkligen. USCH!! Men jag blev också lite förvirrad över de två systrarnas relation, i alla fall till en början. Tycker de ens om varandra? Och blev förvirrad över hela grejen, när de höll på att skylla på varandra och pappan väljer att straffa den andra. Äsch, jag vet inte, det blev lite rörigt för mig.

Tyckte mycket om hela temat i boken med Caraval och allt hemlighetsmakeri... tyckte det påminde väldigt mycket om The Night Circus, men det visste jag ju att det skulle göra. Första halvan av boken skulle jag säga får en trea i betyg. Det är i andra halvan det verkligen börjar hända grejer och jag har svårt att lägga boken ifrån mig.Slutade med att jag läste ut den på två dagar.

Undrade hela tiden över Julians roll. Är han ond eller god? Uppskattar verkligen mystiken, och att man inte riktigt vet... Älskade boken faktiskt mot slutet. Det enda negativa jag egentligen har att säga är att jag inte riktigt köpte systerskapet mellan Scarlett och Tella. Tyckte det kändes lite platt. Hade velat ha lite mer bakgrund och lite mer djup där. Annars tyckte jag väldigt mycket om boken och är otroligt taggad på att plocka upp tvåan väldigt snart!

Spoilers:
* Jag trodde långt innan Scarlett började fundera över det, att Julian var Legend. Hade ju dock fel...
* Älskade mötet mellan Scarlett och honom efter att spelet var slut. Var så glad att det löste sig och att de kan försöka vara tillsammans nu när allt är över.
* Wow, slutet. Anar att andra boken kommer att fokusera på Tella istället.
* Lever mamman och vad är det för deal Tella har med Legend egentligen? Verkligen en cliffhanger!Titel: Caraval
Författare:
Stephanie Garber
Serie:
Caraval #1
Förlag:
Hodder & Stoughton
Utgivningsår:
2017
Antal sidor:
402
 
Rec-ex: Nej
Finns hos: Adlibris


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...