fredag 8 februari 2019

Recension: Crooked Kingdom av Leigh Bardugo


 

The sequel to the thrilling #1 "New York Times"-bestselling "Six of Crows." Double-crossed and badly weakened by the kidnapping of a valuable team member, the crew is low on resources, allies, and hope.

Jag väntade ganska länge innan jag läste den här boken. Blev ju inte överförtjust i Six of crows heller så det var väl därför den här fick stå oläst ganska länge. Var ett tag inte ens säker på att jag någonsin skulle läsa den. Som vanligt då jag väntar lite för länge med att läsa en uppföljare i en serie tog det ganska lång tid innan jag kom in i berättelsen igen. Det tog sin lilla tid men allteftersom kom jag ihåg mer och mer.

Precis som i första boken har jag lite svårt för böcker med för många olika berättarröster. Jag är ju och kommer nog aldrig att bli ett fan av den typen av böcker. Men det gick lite bättre här i den andra delen att hänga med - så störde mig inte lika mycket på det i den här boken.

Tyckte helt klart att den här boken var bättre än Six of crows. Tyckte ofta att den var ganska seg, här händer det mer grejer när de ska frita Inej som blivit tillfångatagen. Dock tycker jag fortfarande inte om den här serien lika mycket som Grisha-trilogin, men det är ändå något visst med Leigh Bardugos sätt att skriva och jag älskar Ketterdam.

Hade gärna sett att det var lite mer kärlek i den här serien. Det saknade jag, det bästa tyckte jag var de små stunder av kärlek som man fick. I övrigt är jag inte något jättefan av temat tjuvar. Så att därför blir det inget toppbetyg till den här serien eller till den här boken. MEN! Jag älskar stämningen och Ketterdam och Leigh Bardugos sätt att skriva. Dock var inte temat i den här serien just för mig det mest tilltalande eller intressanta tyvärr.

Spoilers:
* Gillade verkligen Nina och Matthias, så tyckte det var oerhört tråkigt att han dog.
* Nikolai dök upp!!!! Alltså, jag älskar honom sååå mycket. Det lyfte hela boken för mig. Jag typ jublade när han kom.


Så min slutsats blir att jag inte var helt vän med temat i boken, att jag hade velat ha mer kärlek och att jag inte är så förtjust i för många olika berättarröster, men trots det ger jag ändå boken en svag fyra. Älskar stämningen, miljön och Leigh Bardugos sätt att skriva och så kan man ju lugnt säga att en av spoilersarna verkligen livade upp stämningen en hel del. <3


Titel: Crooked Kingdom 
Författare:
Leigh Bardugo
Serie:
Six of crows #2
Förlag:
Indigo
Utgivningsår:
2018
Antal sidor:
546
Rec-ex: Nej
Finns hos: Bokus1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...