tisdag 16 juli 2019

Recension: Om du bara kunde se mig av Cecelia Ahern


En hjälpande hand kan komma ifrån de mest otroliga platser. Elisabeth Egan lever ett inrutat liv. Den lilla irländska staden hon bor i skänker henne inte mycket glädje. Hon är skötsam och allvarlig. Punktlighet och vanor håller undan barndomens smärtfyllda minnen, till exempel modern som fortsatte leva ett utsvävande liv och lät Elisabeth axla ansvaret för lillasyster Saoirse. En roll hon dessutom inte tycks kunna göra sig av med, plötsligt har hon nämligen fått sin oansvarliga systers sexårige son Luke på halsen. Men så dyker Ivan upp. Han är sorglös, spontan och äventyrslysten allt det som Elisabeth inte är. Och han ser henne. En varm vänskap utvecklas till en passionerad kärlekshistoria. Men Elisabeth tvivlar på att förhållandet har någon framtid och om Ivan verkligen är den han utger sig för att vara. En kväll när Elisabeth bjuder in till fest så är han bara borta.

Jag har ju gillat många av Cecelia Aherns böcker, men inte alla. Så var lite osäker på om jag skulle tycka om den här. Men jag gillade den faktiskt. Den hade ju lite övernaturliga element, vilket jag alltid är lite tveksam till. Men tyckte ändå att det fungerade ganska bra här. Gillar hur Ahern ofta lyckas skapa historier med övernaturliga inslag som också har en något djupare underton än vid första intrycket.

Tyckte den här historien var riktigt fin och Ivan var ju bara för underbar. Rekommenderar den varmt till alla som gillat Cecelia Aherns tidigare böcker. Tycker absolut att den här boken är värd en stark fyra i betyg.


Titel: Om du bara kunde se mig
Författare: Cecelia Ahern
Serie: -
Förlag: Bazar
Utgivningsår:
2011

Antal sidor: 314
Rec-ex: Nej
Finns hos: Adlibris


2 kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...