fredag 27 juli 2012

Tretton skäl varför av Jay Asher

Canon EOS 1100D
Titel: Tretton skäl varför
Författare: Jay Asher
Förlag: Ponto Pocket
Utgivningsår: 2011
Språk: Svenska
Antal sidor: 398

Beskrivning från Adlibris:
Du kan inte stoppa framtiden. Du kan inte spola tillbaka det förflutna. Enda sättet att få veta hemligheten är att trycka på play.


När Clay Jensen får ett paket med tretton kassettband skickade till sig vill han till en början inte ha något med dem att göra. Banden kommer nämligen från Hanna Baker. Hanna som är död, som tagit livet av sig. Hennes hemligheter ska begravas med henne, resonerar han. Men när Hannas röst sedan berättar att Clay finns med på hennes band och att han, på något sätt, är medskyldig till hennes död, är han tvungen att fortsätta lyssna.

Genom tretton band får han ta del av allt det som hände Hanna innan hon dog och han fortsätter att lyssna hela natten. Clay kan inte göra annat än att följa Hannahs inspelade röst genom den lilla staden och det han upptäcker förändrar hans liv. För alltid.


Kommentarer:
Känns som jag är sist med att läsa den här boken. Har sett den på de flesta andra bokbloggar och booktube-kanaler men har inte kommit mig för att läsa och recensera den förrän nu. Hade inte jättehöga förväntningar först, jag var absolut nyfiken på den men hade inte några jätteförväntningar egentligen.

Till en början tyckte jag boken var riktigt bra. Fastnade ganska fort och blev nyfiken på fortsättningen men sedan tyckte jag tyvärr att det gick alltmer utför och framför allt så irriterade jag mig ganska mycket på Hanna och hennes tretton skäl. Jag tyckte bara helt enkelt att de inte kändes tillräckliga för henne att ta självmord. Alla kan ha det jobbigt i tonåren, men det betyder ju inte att man behöver ta livet av sig. Nä, tyckte inte att det kändes så trovärdigt tyvärr och därför blir det ej heller något jättehögt betyg. En helt okej bok, men inte så mycket mer.

                 
                                         Betyg: 3/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...