fredag 3 augusti 2012

Desires of the dead av Kimberly Derting

Canon EOS 1100D
Har ju upptäckt att mina recensioner ibland känns ganska röriga så tänker därför precis som jag nämnde i min första videorecension att försöka att ha mer struktur i recensionerna hädanefter. Därför har jag tagit detta brillianta upplägg från Pia på Bookrelated.

Dock så betyder ju inte detta att jag plötsligt kommer att börja att skriva värsta uppsatserna om varje bok utan jag kommer fortfarande att försöka hålla recensionerna ganska kortfattade. Detta är bara för att underlätta för er läsare och för mig själv att få lite mer struktur på mina tankar som annars känns ganska röriga.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Titel: Desires of the dead
Författare: Kimberly Derting
Serie: The Body Finder
Förlag: Headline Book Publishing
Utgivningsår: 2011
Språk: Engelska
Antal sidor: 368

(Utläst den 26 juli 2012)

Mina kommentarer om: 

Handling:
Denna beskrivning är tagen från Adlibris, eftersom jag var lite lat och inte orkade skriva ner hela handlingen.

Violet and Jay are finally dating, but adjusting to the new relationship is not as easy as Violet anticipated. Especially when she has to split Jay's time and attention with his new best friend, Mike, and Mike's pesky younger sister - who happens to be obsessed with Jay. Meanwhile, when Violet's special abilities lead her to the body of a young boy, her tip to the police puts her on the radar of the FBI. Violet tries to fend off the FBI's questions while maintaining the semblance of a normal life, but somebody's leaving her threatening notes and an echo around Mike's house reinforces that all is not right. Violet is forced to admit that perhaps the only people who can help her figure it out are the very people she's desperate to avoid - the FBI.


Jag gillar verkligen handlingen i de här böckerna. Gillade ju verkligen första boken i serien och jag tycker att det här är en helt okej uppföljare. Jag gillar fortfarande konceptet med serien, att Violet kan höra ekot av de döda.

Spänning/fart:
Jag gillar verkligen mysteriet i den här boken. Dock så hade jag nog trott att boken skulle vara mer spännande än den faktiskt var. Trodde den skulle bli ännu mer av en deckargåta. Så det blev jag lite besviken på.

Karaktärer:
Jag gillar karaktärerna, jag vet att många stör sig på Violet och tycker att hon är superirriterande. Det tycker faktiskt inte jag. Jag stör mig inte speciellt mycket på henne alls. Det enda jag stör mig på var att jag trodde att det skulle bli mindre kärleksproblem nu i den här boken när Jay och Violet äntligen blivit tillsammans. Tycker dock att det är lite kul är att det är är Violet som tjatar och vill ha sex medan Jay vill vänta tills det känns rätt för dem båda. Det brukar ju oftast vara tvärtom, så det tyckte jag var lite kul. Men som sagt så blev jag irriterad på att det alltid måste vara en fnurra på tråden i alla böcker. Varför kunde det inte bara ha fått vara bra och så kunde handlingen ha fått ha mer fokus på deckarmysteriet istället?

Skrivsätt:
Jag gillar Kimberly Dertings skrivsätt, har inget direkt att säga om det. Jag gillar det.

Sammanfattning och betyg:
En bra serie med ett bra koncept tycker jag. Det enda som jag inte gillade var att det var för mycket fokus på kärlekstrasslet och för lite på mysteriet. Hade kunnat bli mycket mer spännande! Men jag gillar den här serien och ger ändå boken 4/5 i betyg. Men blir ju som sagt lite avdrag för att jag tyckte att boken hade lite fel fokus.

                                         Betyg: 4/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...