söndag 9 februari 2014

Back to the golden days

Som jag har pratat om tidigare här på bloggen så kommer jag att införa en ny form av temaläsning under 2014. Kommer ni ihåg när man var liten och läste på ett helt annat sätt? Då var det inte tal om att hoppa mellan tio olika serier samtidigt utan då plöjde man en serie i taget och verkligen grottade ner sig i den.

Exempel på detta var: Harry potter och Grottbjörnens folk bl.a.

Jag saknar denna typ av läsning. Nu för tiden har jag ofta hundratals serier på gång samtidigt och kan knappt hålla reda på karaktärer och handling och har glömt vad första boken handlade om innan andra boken ens har släppts.

Känner du igen dig?
Detta är numera ett stort problem för mig. Det känns inte som att serierna får den tid de behöver. Vissa serier kanske är jättebra men jag har bara inte tålamod att koncentrera mig utan ofta slutar det med att jag skummar stora delar av dem . Och då tycker inte jag att man verkligen kan uppskatta dem. Jag vill bli så där härligt uppslukad (utan stress) som jag blev när jag var liten, men om jag ska kunna bli det så känner jag att jag behöver ändra lite på mina läsvanor.

Därför så har jag bestämt mig för att börja med något som jag har valt att kalla för Back to the golden days. Vilket går ut på att jag under en månad då och då under året kommer att varva min vanliga temaläsning med att under en månad i taget ge mig själv chansen att få grotta ner mig ordentligt i en av er/mig utvald serie.

Här nedan finns en poll som ni gärna får rösta i.


Vilken serie ska jag plöja under mars?
  
pollcode.com free polls 

Jag kommer också att försöka göra en del omläsningar under året, så ibland kommer även dess Back to the golden days innehålla sådana. (Så även denna gång då jag känner att jag knappt kommer ihåg vad som hände i Insurgent och Unravel me, så behöver läsa om dem innan jag börjar med sista delarna i serierna.)

Rösta på nu och jag vet, jag är lite tidigt ute... men jag vill att ni ska kunna ha gott om tid att rösta. Röstningen är avslutad.

4 kommentarer:

  1. Jag är en av de som inte läste Jean M. Auel när alla andra gjorde det och har alltså hela serien kvar att läsa. Jag har alla böckerna utom den sista, De målade grottornas land. Min målsättning är att börja på serien i år och jag hoppas verkligen att jag får möjlighet att "grotta ner mig", i dubbel bemärkelse :)

    SvaraRadera
  2. Jag håller med dig fullständigt! Tänk vad roligt det var att läsa när man var yngre och det inte fanns något i hela världen som kunde störa en? Det var många gånger som min familj försökte påkalla min uppmärksamhet utan att lyckas för jag var så inne i boken:) Idag är det något helt annat, jag kan inte ens läsa vid TV:n om någon har den på. Och jag tror inte att det beror på att dagens böcker inte är lika intressanta. Så jag längtar också tillbaka till tiden då man verkligen kunde gå in i en bok! Sen varför man många gånger hoppar mellan olika serier tänker jag är för att man börjar läsa dem innan alla delar har kommit ut. Och ibland dröjer det ju innan fortsättningen kommer. Men man har ju inte alltid tålamodet att invänta alla delar innan man börjar läsa nåt som verkar intressant:)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...