måndag 24 augusti 2015

A - Allvar

Canon EOS 700D

Nu är det dags för mig att sätta igång med A-Ö boktaggen som går ut på att man ska lista en bok på varje bokstav i alfabetet. Kul tycker jag, och här kommer mitt första inlägg och den första bokstaven nämligen A som står för allvar.

Till bokstaven A har jag valt boken Kärlek för frusna hjärtan av Lavyrle Spencer.
På baksidan av boken kan man läsa:

"Äkta man sökes - ålder utan betydelse."
Så annonserar den unga änkan Eleanor Dinsmore, som har två små barn och ett tredje på väg. För att klara arbetet på den ensligt belägna gården måste hon snabbt få hjälp. Den ende som erbjuder sina tjänster är Will Parker, en frigiven straffånge som tröttnat på kringflackandet och nu längtar efter en fast punkt i tillvaron. Will är lång och mörk, blyg och tystlåten. Eleanor attraheras av hans energi och envishet. Det slitsamma arbetet på gården ger honom en ny säkerhet, och Will får för första gången i sitt liv möta värme och respekt.
Skyggt närmar de sig varandra och varligt växer kärleken och tilliten fram. Äntligen har Will fått ett hem, äntligen har Eleanor fått en man att älska, äntligen vågar de tro på en framtid. Då dras USA in i andra världskriget och Will blir inkallad. Idyllen slås i spillror...


Det här är en av mina favoritböcker från före bloggtiden. Ganska allvarsam bok, men såååå mysig och fin på samma gång. Om ni får tag på den, läs den!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...