lördag 30 december 2017

Recension: Ordbrodösen av Anna ArvidssonTitel: Ordbrodösen
Författare: Anna Arvidsson
Serie: -
Utgivningsår: 2017
Förlag: Rabén & Sjögren
Rec-ex: Nej 
Köp: T.ex. på Adlibris

_______________________________________________________________________

Beskrivning från Adlibris:
Med skrivna ord kan hon styra dina tankar och handlingar. Du märker aldrig när du blir hennes marionett.

I en värmländsk bruksort bor sedan århundraden tillbaka en säregen släkt. De har en stark ställning och en kraft som till varje pris måste hållas hemlig. Kvinnorna i släkten är ordbrodöser. Alba har aldrig önskat sig förmågan att styra andra människor, men accepterat att hennes framtid är utstakad. Hennes mor, mormor och mormors mor har alla fått kraften på sin artonårsdag. Inträdesprovet ska vara en ritual, inte ett verkligt test. När Alba misslyckas står alla handfallna. Ingen berättar vad de misstänker ligger bakom hennes oförmåga. Istället skickas Alba hastigt till en avlägsen släkting i Stockholm och bit för bit börjar hon själv lägga pusslet.
Men någon försöker hindra hennes sökande. Någon som inte skyr några medel för att nå sitt mål.
Någon som kan få vem som helst att lyda.


______________________________________________________________________

Mina kommentarer:
 
Jag hade hört så himla mycket gott om den här boken, så till slut var jag ju helt enkelt tvungen att köpa hem den. Tyvärr så blev min läsning lite upphackad då jag startade en Read-a-long av en annan bok under tiden som jag läste denna... det var lite synd för att det förstörde nog läsupplevelsen en hel del.

Men jag måste ändå säga att det här är en mycket imponerande debut. Jag tyckte väldigt mycket om boken. Jag gillade Alba som karaktär och det bästa tycker jag nog är hela konceptet... väldigt annorlunda mot andra böcker i samma genre. Ett plus också för Annas språk. Tycker det flyter på otroligt bra och man rycks med. Gillade verkligen Klara också. Hon får verkligen bjuda hem mig på te precis när som helst!

Dock undrar jag om inte det här kommer att bli en serie... har svårt att tro med denna succé att det bara skulle bli en bok... vad tror ni?


Slutsats: Stark debut, med annorlunda koncept. Rekommenderas!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...