tisdag 16 januari 2018

Top ten bookish goals for 2018.


Top ten tuesday är tillbaka. Dock hittar man det nu hos That artsy reader girl.
Kul att det är tillbaka tycker jag. Denna vecka ska man lista sina tio mål för 2018. Jag har nog inte tio, men några ska jag väl kunna komma på.1. Avsluta fler serier.

Jag hade detta problem för något år sedan. Jag hade hundra påbörjade serier, men jag avslutade de aldrig. Jag ska försöka bli bättre på att avsluta serier i år. Blir galen på alla sista delar jag har i hyllorna. Ett mål borde vara - avsluta en serie innan du påbörjar en ny. Vi får se om jag lyckas med det. Kanske kan köra något maraton ihop, så att det blir gjort. Ge mig gärna tips!

2. Ta mer vara på lästiden.
Jag vet... detta kommer bli lättare sagt än gjort. Jag har en timme på tunnelbanan hem varje dag efter jobbet. Ta tillvara på den tiden. Men det kommer troligen bli som vanligt att jag surfar på mobilen istället. Är oftast för trött för att orka fokusera på en bok. Dock har ju ljudböckerna blivit min bästa vän den senaste tiden!

3. Bli snabbare på att skriva bokrecensioner
Ja, detta måste jag bli bättre på. Recensionerna blir helt enkelt inte lika bra då man glömt mer än halva handlingen. Skärpning!

4. Vara mer ärlig med mina betyg
Jag har en tendens att vara lite för snäll med mina betyg. Vet inte varför. Ger nog femmor lite för lätt. Har nog aldrig gett en bok en etta i betyg, fast det kan bero på att vill jag ge en bok en etta, då har jag inte ens läst klart den.

5. Läsa fler rec-ex
Alltså jag skäms. Jag är SÅ dålig på att ta tag i mina rec-ex. Jag prioriterar dem inte. Det är DUMT!

6. Inte vara så rädd för de där tegelstenarna 

Jag sänkte mitt Goodreads-mål för att jag skulle ha möjlighet att även hinna med några tegelstenar per år. Detta har fortfarande inte hänt. Jag är livrädd för tegelstenar fortfarande! Hjälp!

7. Anordna fler read-a-longs.

Detta har jag ju redan börjat med. Håller redan på med min första. Lär bli fler inom kort!

8. Fortsätta läsa Throne of glass-serien
Min största mission för året!

9. Bara läsa böcker jag verkligen vill läsa
Ja... detta måste jag försöka följa för att undvika lässvackor. Hatar när det känns påtvingat.

10. Prova nya idéer på Booktube
 

Ge mig gärna tips på roliga videos ni skulle vilja se!


Wow, jag kom på tio mål ändå. Dock kommer jag nog inte följa upp dem här, utan detta var bara för kul - men ge mig gärna lite tips på hur jag ska klara av målen samt berätta vad DU har för mål under 2018!

3 kommentarer:

 1. Jag vill också våga läsa fler tegelstenar. Men ska iallafall läsa Norra Latin i år så den får representera den kategorin :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja... de är lite läskiga. Känns som att läser man en tegelsten så kommer man inte hinna läsa nåt annat.

   Radera
 2. Kan skriva under på flera av dina mål jag också! :)

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...