lördag 7 juli 2018

Recension: Den glömda rosenträdgården av Marita Conlon-McKenna


Molly Hennessy lämnas ensam när hennes make David oväntat dör i hjärtinfarkt. Deras hus i byn Kilfinn är charmigt men befinner sig till stora delar i förfall. Till Mollys förskräckelse hör dessutom banken av sig och vill att Molly betalar av de lån som tagits på huset. Enda lösningen på Mollys problem ser ut att vara en försäljning av Mossbawn House.

Gina Sullivan jobbar på Cassidy's Café i Kilfinn, som ägs och drivs av Nora Cassidy. När Nora plötsligt drabbas av en lättare stroke tvingas Gina ta över ruljangsen och upptäcker till sin förvåning att hon inte bara klarar av uppgiften, hon skulle gärna driva bykaféet vidare i egen regi. Noras brorson Martin har dock planer på att ta över driften själv.

Kim O'Reilly har nyligen blivit av med både jobb och pojkvän, och känner att hon behöver en omstart. När faster Molly erbjuder henne en vistelse på Mossbawn House medan hon funderar över framtiden tackar Kim genast ja.

De tre kvinnorna söker alla en ny inriktning i livet och när Molly plötsligt får en idé till hur hon ska kunna behålla Mossbawn House blir både Kim och Gina delaktiga i hennes planer.

Efter framgångarna med En liten hattaffär på hörnet och Kockskola för ensamma hjärtan visar Marita Conlon-McKenna återigen att hon skriver irländsk feelgood när den är som bäst.Åh vad jag älskade den här boken! Så himla mysig och underbar, precis som en feel-good ska vara. Älskade alla tre karaktärerna man fick följa men mina favoriter var nog Molly och Kim. Så himla mysigt ställe också, Mossbawn House. Där hade jag lätt kunnat gifta mig själv. Och rosenträdgården, alltså jag älskar rosor!!! Det här var definitivt en av mina favoritböcker av Marita Conlon-McKenna. Så himla glad att jag äntligen plockade upp den här, som stått oläst alltför länge i hyllan. Kunde inte förstå efter att jag läst ut den varför jag inte läst den tidigare. Verkligen en typisk Nelly-bok.

Nu hoppas jag verkligen att Marita Conlon-McKenna skriver någonting nytt snart igen. Känns som det var ett tag sedan hon släppte något nytt.


Titel: Den glömda rosenträdgården
Författare: Marita Conlon-McKenna
Serie: -
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2015
Sidantal: 328
Rec-ex: Nej

Finns hos:
Adlibris


2 kommentarer:

  1. Nu blev jag sugen på denna igen. Jag som hade tagit bort den från att läsa listan:).

    SvaraRadera
  2. Åh denna har jag varit lite sugen på så kanske får ta tag i den snart! :)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...