onsdag 27 mars 2019

Recension: En alldeles särskild dag av Marita Conlon-McKennaKate och Paddy Cassidy har varit gifta i tjugofem år och nu vill Paddy att de gör något alldeles speciellt i samband med silverbröllopet. Men Kate våndas över den hemlighet hon gått och burit på i alla dessa år och som nu kommer att röjas.

Erin Harris har förstått sedan länge är hon inte är som de andra i sin familj. Sakta men säkert har hon pusslat ihop bitar av information och nu har hon bestämt sig för att ta reda på vem hon egentligen är och varifrån hon kommer.

Nina Harris har alltid ägnat sig helhjärtat åt familjen och äktenskapet. Därför gör det särskilt ont när hennes dotter beslutat sig för att söka upp en kvinna som ingen av dem känner men vars skugga alltid vilat över familjen.

Det förflutna kommer man inte undan och därför måste Kate, Erin och Nina - var och på sitt sätt - försonas med det som hände för så många år sedan, hitta ett sätt att hantera det och ge kärleken och lyckan en andra chans.En jättebra bok. Älskar ju Marita Conlon-McKenna överhuvudtaget och har ju älskat allt hon har skrivit hittills. Så självklart tyckte jag även jättemycket om den här. Men kanske att just den här berörde mig lite extra eftersom den handlar om adoption. Gillar verkligen att man får läsa ur alla berördas perspektiv, den adopterade själv, den biologiska mammans men också adoptivföräldrarnas. Det tycker jag är viktigt! Det är ju faktiskt ganska så många inblandade när man adopterar bort eller adopterar ett barn. Kände verkligen att jag som själv är adopterad kunde relatera, till både mina egna känslor kring adoptionen så klart men också mina adoptivföräldrars och alla känslor de kan tänkas ha. Tyckte om alla karaktärer i den här boken, kunde känna med de allihopa på olika sätt. Men kunde så klart relatera mest till Erin av förståeliga skäl.

En supermysig bok och helt klart en ny favorit av Marita Conlon-McKenna. Inte säkert att alla som läser den blir lika berörd som jag, men JUST MIG berörde den verkligen lite extra. Blir så klart en femma i betyg.
Titel: En alldeles särskild dag
Författare: Marita Conlon-McKenna
Serie: -
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2019
Antal sidor: 342
Rec-ex: Nej
Finns hos: Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...