tisdag 9 april 2019

Recension: Nattbäraren av Sabaa Tahir


Helene Aquilla gör vad hon kan i sin roll som Törnskata, men kejsaren Marcus blir allt mer oberäknelig. Kommendanten är inte sen med att utnyttja hans instabilitet för att uppnå sina egna mål. Helene tvingas inse att det inte bara är hennes systers liv, kejsarens fru, som hänger på en skör tråd. Alla i Imperiet riskerar att drabbas av hans dödsföraktande nycker.
Laia å andra sidan inser att världens framtida öde inte bara ligger i att förhindra militära konspirationer: hon måste stoppa Nattbäraren. Men hon möter oväntade hot från de hon trott stått på hennes sida.
Elias, som numera går under namnet Själafångaren, inser att löftet han avlagt när han lovat att vandra i landet mellan liv och död kan komma att kosta honom sin mänskliga sida helt och hållet.


Gillar verkligen den här serien, var ett tag sedan jag läste del två. Hade glömt ganska mycket från de andra böckerna, så det tog ett tag att liksom komma in i handlingen igen. De första 200 sidorna var ganska sega, men sedan kom den verkligen igång, den är ju ganska lång så det tog ett tag att komma in i den, men de sista 300 sidorna var guld! Älskar den här serien.

Älskar främst att läsa om Laia och Elias, det var deras kapitel jag var mest intresserad av. Älskar dem som par. Men ville också verkligen veta hur det skulle gå för Helene... Marcus är ju så jäkla vidrig!!! USCH! Är så glad att Törnskatan hade ihjäl honom till slut. Önskar dock att Laia och Elias hade varit tillsammans i slutet av boken.

Betyget blir en stark fyra... på grund av att det tog lite tid tid innan jag kom in i handlingen igen. Hade jag kommit in i boken direkt så hade jag gett den en femma. Nu längtar jag verkligen tills nästa del släpps. Vill ha den nu!
Titel: Nattbäraren
Författare: Sabaa Tahir
Serie: Aska och eld #3
Förlag: B. Wahlströms
Utgivningsår: 2019
Antal sidor: 509
Rec-ex: Nej
Finns hos: Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...